Cancer vulvar: tipuri, simptome și mai multe

Cancer vulvar: tipuri, simptome și mai multe

cancer vulvar sau cancer vulval, este un tip de cancer relativ rar care afectează vulva, organele genitale externe care protejează sistemul reproducător al unei femei.

este cel mai probabil să apară pe buzele vaginale exterioare. Simptomele tipice includ o mâncărime și sângerare.

cancer vulvar reprezintă aproximativ 0,6 la sută din toate cancerele la femei. Societatea Americană de Cancer prevede că în 2017 vor exista aproximativ 6.020 de diagnostice de cancer vulvar în Statele Unite și că 1.150 de femei vor muri de cancer vulvar.

Fapte rapide despre cancerul vulvar:

Iată câteva puncte cheie despre cancerul vulvar. Mai multe detalii sunt în articolul principal.

 • Cancerul vulvar afectează organele genitale externe ale unei femei, cel mai frecvent buzele exterioare ale vaginului.
 • Simptomele includ o forfotă, mâncărime și sângerare și cu unele tipuri decolorarea pielii și a durerii.
 • Diagnosticul precoce crește șansa unui tratament de succes dramatic, dar fără tratament, cancerul se poate răspândi în alte părți ale corpului.
 • Participarea în mod regulat a testelor de frotiu și verificarea modificărilor la buzele vaginale poate ajuta la diagnosticarea cancerului vulvar în stadiile incipiente.
 • Evitarea fumatului și a sexului neprotejat poate reduce riscul.

Vulva include Labia Majora, Mons Pubis, Labia Minora, Clitoris, Vestibulul vaginului, becul vestibulului, glande vestibulare mai mari și mai mici și orificiu vaginal.

Vulvar cancer Cel mai frecvent afectează buzele exterioare ale vaginului.

Cancerul care are originea în vulvă se numește cancer de vulvar primar. Dacă începe într -o altă parte a corpului și apoi se răspândește la vulvă, se numește cancer secundar vulvar.

Există mai multe tipuri de cancer vulvar.

Carcinomul cu celule scuamoase afectează straturi plate, exterioare de piele. În medicină, cuvântul scuamoasă se referă la celule plate care arată ca niște solzi de pește. Aproximativ 90 la sută din toate tipurile de cancer vulvar sunt carcinoame cu celule scuamoase. Este nevoie de câțiva ani pentru ca simptomele vizibile să se dezvolte.

Melanomul vulvar reprezintă aproximativ 5 % din toate cancerele vulvare. Un melanom se prezintă ca un plasture întunecat de decolorare. Există un risc ridicat de răspândire a acestui tip de cancer în alte părți ale corpului, proces cunoscut sub numele de metastaze. Poate afecta femeile mai tinere.

Adenocarcinomul își are originea în țesutul glandular și, în acest caz, celulele aliniază glandele din vulvă. Reprezintă o proporție foarte mică de cancere vulvare.

Sarcomul își are originea în țesutul conjunctiv. Majoritatea cancerelor de acest tip sunt maligne. Este rar.

carcinomul verucous este un subtip al cancerului de celule scuamoase și tinde să apară ca o neaură în creștere lentă.

Perspectiva este în mod normal bună dacă diagnosticul se întâmplă în Etapele timpurii, înainte de răspândirea cancerului și dacă femeia primește un tratament prompt și adecvat.

semne și simptome

Primul semn este de obicei o forfetă sau o ulcerație, eventual cu mâncărime, iritație sau sângerare.

Uneori, este posibil ca o femeie să nu solicite ajutor medical simultan din cauza jenării, dar un diagnostic precoce va îmbunătăți perspectiva.

Cele mai tipice simptome includ:

 • sexual sexual dureros
 • Sângerare
 • Durere și ardere
 • decolorare întunecată în cazurile de melanom
 • Urinare dureroasă
 • Mâncărime persistentă
 • Rawness and Sensibility
 • Creșteri asemănătoare cu verbul
 • pielea îngroșată
 • Ulcerarea

Diferite tipuri de cancer vulvar pot avea simptome diferite și, în unele cazuri, nu pot exista simptome vizibile. Orice modificări care au loc ar trebui verificate cu un medic.

cauzează

cancerul se întâmplă atunci când creșterea celulelor este scăpată de control.

Majoritatea cancerului dăunează corpului atunci când Celulele deteriorate se împart necontrolat pentru a forma bulgări sau mase de țesut sau tumori. Tumorile pot crește și afecta funcția corpului. O tumoră benignă rămâne într -un singur loc și nu se răspândește, dar o tumoră malignă se răspândește și provoacă daune suplimentare.

Malignitate apare atunci când se întâmplă două lucruri:

 1. O celulă canceroasă gestionează Pentru a vă deplasa în întregul corp folosind sistemele de sânge sau limfatice, distrugerea țesutului sănătos printr -un proces numit invazie.
 2. Celula se împarte și crește printr -un proces numit angiogeneză, făcând noi vase de sânge pentru a se hrăni.>

  Fără tratament, cancerul poate crește și răspândi în alte părți ale corpului. Aceasta se numește metastaze. Dacă intră în sistemul limfatic, poate ajunge în alte părți ale corpului, inclusiv organe vitale.

  factori de risc

  experții nu știu exact de ce celulele încep să crească prea repede, dar Anumiți factori de risc cresc șansa de a dezvolta boala.

  Vârsta: Peste jumătate din toate cazurile sunt la femei cu vârsta peste 70 de ani și mai puțin de 1 din 5 apar înainte de vârsta de 50 de ani.

  virusul papilomului uman (HPV): Femeile infectate cu HPV au un risc mai mare de a dezvolta cancer vulval.

  Neoplazie intraepitelială vulvară (VIN): Acesta este un termen general pentru o stare precedentă, în care în care Anumite celule din epiteliul vulvar au o gamă de carcinom de grad scăzut. Femeile cu VIN au un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer vulvar.

  Lichen Sclerosus et atrophicus (LSA): Acest lucru face ca pielea să devină groasă și mâncărime și poate crește ușor susceptibilitatea la cancerul vulvar.

  Melanom: un istoric personal sau familial al melanomului în alte părți ale corpului crește riscul de cancer vulvar.

  infecții cu transmitere sexuală (ITS): femei cu un nivel mai ridicat de anticorpi la virusul herpes simplex tip 2 pare să aibă un risc mai mare de cancer vulvar.

  fumat: Studiile sugerează că femeile care fumează în mod regulat au un risc crescut de trei până la șase ori de cancer vulvar. Dacă fumătorul obișnuit are și infecția cu HPV, riscul este mai mare.

  Transplant de rinichi: un transplant de rinichi pare să crească șansele de a dezvolta cancer vulvar. Acest lucru se poate datora utilizării medicamentelor imunosupresoare. Aceste medicamente sunt utilizate pentru restul vieții unui pacient după un transplant pentru a împiedica corpul să respingă organul.

  virusul imunodeficienței umane (HIV): persoanele cu HIV sau SIDA sunt mai susceptibile la infecția cu HPV.

  Alți factori de risc includ având lupus eritematos sistemic, cunoscut și sub numele de SLE sau Lupus, având psoriazis sau având radioterapie pentru cancerul de pântece.

  Diagnostic și stadializare

  Doctorul va efectua o evaluare ginecologică, care include verificarea vulvei.

  Dacă există o ulcerație, o forță sau o masă care pare suspectă, este necesară o biopsie.

  Examinarea ar trebui să includă zona perineală, inclusiv zonele din jurul clitorisului și uretrei. De asemenea, medicul ar trebui să palpeze glandele lui Bartholin. Poate fi utilizată anestezie.

  În funcție de rezultatele biopsiei, pot exista teste suplimentare:

  • Cistoscopie: vezica este examinată pentru a determina dacă cancerul s -a răspândit la Acea zonă.
  • Proctoscopie: Rectul este examinat pentru a verifica dacă cancerul s -a răspândit la peretele rectal.
  • Scanează imagistică: Acestea pot ajuta medicul să stabilească dacă cancerul s -a răspândit, Și dacă da, unde să. Poate fi utilizat o scanare RMN sau CT. Razele X pot fi utilizate pentru a determina dacă cancerul a ajuns la plămâni.
  • Dacă o biopsie confirmă prezența cancerului vulvar, medicul îl va pune în scenă cu ajutorul scanărilor imagistice.

   Staging

   Există diferite modalități de a pune în scenă cancerul.

   Sistemul în patru etape este următorul:

   • Etapa 0 , sau carcinom in situ: cancerul este doar pe suprafața pielii.
   • Etapa 1: Cancerul este limitat la vulva sau perineu și are dimensiuni de până la 2 centimetri.
   • Etapa 2: La fel ca etapa 1, dar tumora are o dimensiune de cel puțin 2 centimetri.
   • Etapa 3: Cancerul a ajuns în țesutul din apropiere, cum ar fi anusul sau vaginul și poate avea a ajuns la ganglionii limfatici.
   • Etapa 4: Cancerul a ajuns la ganglionii limfatici de pe ambele părți ale inghinalei și s -ar putea să fi ajuns wow bust se gaseste in farmacii la intestin, vezică sau uretră, pasajul prin care urina lasă pleacă Corpul.

   Este important să solicitați diagnosticul și tratamentul precoce, pentru a preveni răspândirea cancerului.

   tratament

   Tipurile de tratament utilizate în mod normal pentru cancerul vulvar sunt chirurgia, chimioterapia, radioterapia și terapia biologică.

   Chirurgie este principala modalitate de a trata cancer vulvar. Tratamentul își propune să înlăture cancerul în timp ce lăsând funcția sexuală intactă.

   Dacă diagnosticul apare în stadiile timpurii ale cancerului, este necesară o intervenție chirurgicală limitată.

   în etapele ulterioare și dacă Cancerul s -a răspândit la organele din apropiere, cum ar fi uretra, vaginul sau rectul, chirurgia va fi mai extinsă.

   Tipurile de intervenție chirurgicală includ:

   • Chirurgie laser: Aceasta folosește un fascicul laser ca un cuțit, pentru a elimina leziunile.
   • Excizia: chirurgul încearcă să înlăture tot cancerul și un țesut sănătos în jurul său.
   • Vulvectomie de piele: chirurgul îndepărtează stratul superior de piele, unde se află cancerul. O grefă de piele dintr -o altă parte a corpului poate fi folosită pentru a înlocui ceea ce s -a pierdut.
   • Vulvectomie radicală: chirurgul elimină întreaga vulvă, inclusiv clitorisul, buzele vaginale, deschiderea către vagin și, de obicei, de obicei De asemenea, ganglionii limfatici din apropiere

   Radioterapia poate micsora leziuni profunde sau tumori înainte de operație, astfel încât acestea vor fi mai ușor de îndepărtat. De asemenea, poate trata ganglionii limfatici. Poate fi utilizat pentru a ameliora simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții. Modul în care este utilizat depinde de stadiul la care a ajuns cancerul.

   chimioterapia este adesea utilizată cu radioterapie ca parte a îngrijirii paliative. Poate fi utilizat pe piele, ca cremă sau loțiune, dar metoda va depinde dacă și cât de departe s -a răspândit cancerul.

   Chirurgia reconstructivă poate fi posibilă, în funcție de cât de mult țesutul este îndepărtat. Reconstrucția chirurgiei plastice poate implica clapete de piele, iar o grefă a pielii este uneori posibilă.

   Terapia biologică este un fel de imunoterapie. Folosește substanțe sintetice sau naturale pentru a ajuta organismul să se apere împotriva cancerului. Imiquimod este un exemplu. Poate fi aplicat topic, ca cremă, pentru a trata cancerul vulvar.

   Până la 24 la sută din cancerele vulvare vor reveni în cele din urmă. Este important să participați la vizite de urmărire.

   prevenire

   Măsuri care pot reduce riscul de a dezvolta cancer vulvar includ:

   • Practicarea sexului sigur
   • Participarea la testele de frotiu cervicale programate
   • Având vaccinarea HPV
   • Nu fumează

   Nu există o screening standard pentru Vulvar Cancer, dar femeile ar trebui să efectueze controale după cum recomandă medicul lor și să fie conștiente de orice modificare a corpului lor. Perspectiva este mai bună cu diagnosticul precoce.

   Outlook

   Dacă cancerul vulvar este diagnosticat în stadiul local, când este încă într -o zonă limitată, șansa relativă de a trăi cel puțin cel puțin La 5 ani după diagnostic este de 86 la sută.

   Dacă s-a răspândit la ganglionii sau țesuturile limfatice din apropiere, pacientul are o șansă de 54 la sută de a trăi cel puțin 5 ani. Dacă diagnosticul se întâmplă atunci când cancerul a ajuns deja la organe mai îndepărtate, șansa de a supraviețui cel puțin încă 5 ani este de 16 la sută.

   este important să participați la testele PAP periodice și să vă uitați la orice modificări neobișnuite, Deoarece găsirea unui cancer timpuriu crește șansa unui rezultat bun.

   • Cancer/ Oncologie
   • Sănătate sexuală/ Stds
   • Sănătatea femeilor/ ginecologie