Bebelușii încă experimentează anxietatea de separare la această vârstă.

Bebelușii încă experimentează anxietatea de separare la această vârstă.

Icterul sever poate fi o situație de urgență, așa că sunați imediat medicul dumneavoastră dacă: Bebelușul tău nu mănâncă sau scutecele nu sunt umede Copilul tău se trezește greu Bebelușul tău nu se va opri din plâns sau face un plâns ascuțit Bebelușul tău este moale sau înțepenit, cu spatele arcuit Ochii bebelușului tău se mișcă ciudat

Diagnostic

De obicei, un medic poate spune că copilul dumneavoastră are icter prin privirea. Dar vor dori, de asemenea, să știe câtă bilirubină este în sângele bebelușului pentru a ajuta la hotărârea unui plan de tratament. Ar putea:

Luați sânge de la bebeluș și trimiteți-l la un laborator pentru a măsura nivelul și tipurile de bilirubină. Testează pielea bebelușului tău cu un instrument care măsoară bilirubina, luminând asupra lor o lumină specială.

Dacă medicul dumneavoastră suspectează că o afecțiune cauzează icterul copilului dumneavoastră, poate face alte teste, cum ar fi:

O probă de urină pentru a verifica dacă există infecție Hemoleucograma completă pentru a măsura numărul de globule roșii Un număr de reticulocite pentru a vedea dacă numărul de celule roșii din sânge nou formate este normal Un test de tip de sânge pentru a vedea dacă sângele mamei este incompatibil cu cel al copilului Un test Coomb pentru a vedea dacă sistemul imunitar distruge globulele roșii ale bebelușului Un test al funcției hepatice

Tratament

În multe cazuri, icterul dispare de la sine în 1 până la 2 săptămâni. Medicul dumneavoastră va decide dacă copilul dumneavoastră ar trebui să aștepte sau să înceapă tratamente precum:

Hrăniri suplimentare. Luarea mai multor lapte matern sau lapte praf va ajuta copilul să facă caca mai des, ceea ce poate ajuta la eliminarea bilirubinei din organism. Sau, dacă copilul dumneavoastră are probleme cu alăptarea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să-i hrăniți cu lapte matern dintr-un biberon sau să-i hrăniți și lapte cu lapte praf.

A continuat

Fototerapie. Doctorul îți pune copilul sub lumini albastre-verde. Poate ajuta bilirubina să-și părăsească corpul în urină. Vor purta scutec doar pentru ca cea mai mare parte a pielii lor să poată absorbi lumina. Vor purta plasturi pentru a-și proteja ochii. Lumina poate proveni de la un tampon sau o saltea specială care stinge lumină albastră-verde.

Imunoglobulina intravenoasa ( IVIg ). Dacă icterul bebelușului dumneavoastră apare deoarece are un grup de sânge diferit de cel al mamei, medicul dumneavoastră poate fi necesar să-i administreze o proteină din sânge printr-un IV, care ajută la oprirea descompunerii celulelor roșii din sânge.

Transfuzie schimbătoare. Dacă copilul idealica farmacia tei pret dumneavoastră are icter sever, care nu se ameliorează cu alte metode, ar putea avea nevoie de o transfuzie de sânge numită transfuzie de schimb. În acest proces, medicul dumneavoastră extrage cantități mici din sângele copilului dumneavoastră și îl înlocuiește cu sânge de la un donator.

Bebelușul dumneavoastră va trebui să rămână în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) pentru procedură. Este rar ca bebelușii să aibă nevoie de acest nivel de tratament pentru icter.

Complicații ale icterului nou-născutului

Nu ezitați să vă verificați copilul dacă observați semne de icter. Este rar, dar dacă icterul sever este lăsat netratat, bilirubina poate pătrunde în creier și poate provoca leziuni permanente. Această afecțiune se numește kernicterus, o complicație care include:

Paralizie cerebrală Pierderea auzului Probleme de vedere Convulsii Dizabilitati de dezvoltare

Prevenirea icterului nou-născutului

Nu puteți face multe pentru a preveni icterul tipic la nou-născuți. Dar poți ajuta la deplasarea acestuia, asigurându-te că copilul tău este bine hrănit. Dacă alăptați, urmăriți 8-12 alăptări pe zi în primele zile de viață ale bebelușului. Dacă hrăniți cu formulă, oferiți 1-2 uncii la fiecare 2-3 ore.

Referință medicală WebMD Evaluat de Neha Pathak, MD pe 28 august 2020

Surse

SURSE:

Academia Americană de Pediatrie: "Icter la nou-născuți Q&A."

CDC: "Alertă de icter: Ce trebuie să știe fiecare părinte," „Alăptarea”, „Ce sunt icterul și Kernicterus?”

Sănătatea copiilor: "Icter la nou-născuții sănătoși."

Clinica Mayo: "Icterul sugarului."

Manual Merck: „Icter la nou-născut”.

Organizația Națională pentru Afecțiuni Rare: „Kernicterus”.

Probabil că bebelușul tău s-a schimbat mult de la ultimul control. S-ar putea să se ridice în picioare, să se târască sau chiar să se târască înapoi! Bebelușul tău poate, de asemenea, să bolborosească și chiar să fi spus "mama" și "dada."

Iată la ce să te aștepți la controlul de 9 luni al bebelușului tău.

Vă puteți aștepta ca medicul copilului dumneavoastră să:

Verificați greutatea, lungimea și circumferința capului bebelușului Efectuați un examen fizic al bebelușului dvs Fiți din urmă cu orice imunizări ratate; dacă este toamnă sau iarnă, medicul dumneavoastră poate recomanda vaccinul antigripal pentru copilul dumneavoastră.

Întrebări pe care le poate pune medicul copilului dumneavoastră

Cum se mișcă copilul tău? Ei fac cu mâna? Ei stau singuri? Răspund la numele lor? Ei vorbesc?

Întrebări despre hrănire pe care le puteți avea

Când este timpul pentru mâncare cu degetele? Cum pot preveni sufocarea? Cu ce ​​ar trebui să încep?

Sfaturi de hrănire

Dacă bebelușul tău încearcă să apuce obiecte mici sau "grebla" se ridică și stă singuri, probabil că sunt gata pentru mâncare. Tăiați mâncarea în bucăți mici pentru a nu se sufoca. Amintește-ți că copilul este "gumare" mai degrabă decât să mestece în acest moment. Cerealele în formă de O sau bucățele mici de banane coapte sau avocado sunt alimente bune pentru început. Evitați legumele crude, strugurii întregi, stafidele, floricelele, hot-dog-urile și nucile. Amintiți-vă, majoritatea bebelușilor trebuie să fie expuși la aceeași mâncare de 8 până la 9 ori înainte de a începe să le placă — așa că nu renunțați dacă nu le place la început!

Întrebări pe care le puteți avea despre suzete

Este în regulă ca bebelușul meu să continue să folosească suzeta?

Sfaturi pentru suzetă

Este o idee bună să începeți acum să vă înțărcați copilul de la suzetă. Limitați suzeta la pătuț pentru somn și noapte. Folosirea suzetei după vârsta de 2 ani poate cauza probleme dentare și de vorbire. Majoritatea bebelușilor se opresc singuri, dar și tu poți încuraja acest lucru. Încearcă să-l dai bebelușului numai când acesta adoarme. Apoi, încetează și asta. Oferă un alt confort, cum ar fi o jucărie sau o pătură specială. În timpul zilei, încercați să distrageți atenția copilului atunci când își dorește o suzetă.

A continuat

Întrebări pe care le puteți avea despre dezvoltare

Cât de mult ar trebui să mă joc cu copilul meu? Ar trebui să-mi fac griji dacă copilul meu nu se târăște?

Sfaturi pentru dezvoltarea bebelușului

Joacă-te cu copilul tău cât de des poți – cu cât mai mult, cu atât mai bine! Lăsați copilul să se joace singur — dar și supravegheat –. Asta le învață independența. Unii bebeluși preferă să se plimbe, să se rostogolească sau să se târască în loc să se târască. Oricare dintre acestea este bine. Nu luați un plimbător. Plimbătorii sunt periculoși și nu sunt recomandați de Academia de Pediatrie. Nu promovează mersul timpuriu. Bebelușii prematuri pot fi puțin mai lenți să stăpânească unele abilități în primul an sau doi. Toți bebelușii sunt diferiți – cu adevărat nu puteți prezice când un copil va atinge o piatră de hotar.

Dacă simți că copilul tău nu este "ținând pasul" cu diagrame de creștere și dezvoltare, trebuie doar să știți că fiecare copil crește și se dezvoltă într-un ritm diferit. Asigurați-vă că discutați orice nelămurire pe care le puteți avea cu medicul copilului dumneavoastră.

Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD, pe 18 august 2019

Surse

SURSĂ:

Kidshealth.org: "Controlul copilului dumneavoastră: 9 luni."

Luna 10, săptămâna 3

Toată lumea se uimește cu privire la bucuriile de a fi o proaspătă mamă sau tată și de a avea un copil drăgălaș.

Dar educația nu este întotdeauna ceea ce ne așteptam. Este obositor, frustrant, confuz, care provoacă vinovăție și dezordonat.

Dacă devii frustrat:

Fii realist. Casa ta nu este un catalog Pottery Barn Kids. Nu te aștepta la perfecțiune de la tine, soțul tău, copilul tău sau casa ta. Fă-ți timp pentru tine. Chiar și Super Mama și Super Tata au nevoie de câteva minute de odihnă din când în când. Programează cel puțin o oră de „timpul tău” în fiecare săptămână; mai mult daca poti. Vorbește cu o altă mamă sau tată despre stresul tău. Probabil vei descoperi că nu ești singur! Încercați întinderea, yoga și/sau orice formă de exercițiu (chiar și o plimbare zilnică) pentru a ajuta la reducerea tensiunii și pentru a avea timp singur pentru tine. Dacă te simți supărat și ai gânduri de a-ți răni copilul sau pe tine însuți, cere imediat ajutor profesional.

Dezvoltarea bebelușului tău în această săptămână

Bebelușul tău învață ce sunt lucrurile și pentru ce sunt. Ei încă pun totul în gura lor, desigur — dar încep de asemenea să recunoască faptul că obiectele au nume și scopuri și că pot fi găsite dacă sunt ascunse de ele.

Căutați semne ale conștientizării lor în creștere:

Arată-le cărți cu imagini și vezi dacă se uită la poza potrivită când spui „pisică”, „câine” sau „vacă”. Faceți același lucru acasă. Se uită la tata sau la sora mai mare sau îl arătă cu degetul când le spui numele? Răspund la numele lor? Au gesturi pentru „nu” și le face plăcere să fluture? Vedeți ce fac cu uneltele uzuale de uz casnic. Se prefac că își perie părul cu peria de păr sau țin telefonul la ureche? Aplaudă cu entuziasm de fiecare dată când îți arată noile lor abilități! Încurajarea merge departe!

Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră este în urmă cu privire la orice etapă importantă, ce ar trebui să faceți?

Consultați-vă medicul pediatru. Adesea, ei vă vor asigura că totul este pe drumul cel bun. Toți copiii se dezvoltă în ritmul lor, iar unii învață anumite repere mai devreme decât alții. Actioneaza rapid. Dacă există o problemă medicală îngrijorătoare, intervenția precoce poate face adesea o mare diferență.

Dacă copilul tău pare în urmă, întreabă-ți medicul pediatru ce resurse sunt disponibile acolo unde locuiești pentru a-ți evalua copilul.

Dacă se identifică o întârziere, căutați grupuri de sprijin în zona dvs. și online pentru părinții copiilor cu probleme similare.

Sfaturi pentru luna 10, săptămâna 3

Picioarele copilului dumneavoastră arată plate? nu-ți face griji. Arcul lor este doar ascuns sub acea grăsime moale și drăguță pentru bebeluși. Va apărea în câțiva ani. Până acum, copilul tău ar putea încerca să te ajute să-l îmbraci împingându-și brațele în mâneci. Oferă-le o șansă să-și încerce noile abilități înainte de a termina munca. Daca bebelusul tau nu poate sta in picioare cand este sprijinit, nu cauta obiecte ascunse si nu arata sau nu foloseste gesturi, intreaba-ti medicul pediatru despre o evaluare. Oprește televizorul când copilul tău este în cameră. Experții recomandă împotriva timpului pe ecran pentru sugari. Jocul interactiv — cu tine — este mult mai bun. Nu este nevoie să dai peste jucării scumpe. Nu s-a dovedit că fac copiii mai inteligenți. Rolele de prosoape de hârtie, cutiile goale și cutiile de ouă pot fi la fel de interesante pentru copilul tău. Pături de dormit dintr-o singură bucată sunt încă mai sigure pentru copilul tău decât o pătură obișnuită. Bebelușii încă experimentează anxietatea de separare la această vârstă. Ca urmare, copilul dumneavoastră poate fi mai atașat și poate avea ceva trezit noaptea. Înscrieți-vă pe lista de abonamente a Comisiei pentru siguranța produselor de consum pentru rechemarile de produse legate de bebeluși. Accesați www.cpsc.gov/Newsroom/Subscribe. Referință medicală WebMD Analizat de Renee A. Alli, MD, pe 06 iunie 2020

Surse

SURSE:

Academia Americană de Pediatrie: "Dezvoltare cognitivă: 8 până la 12 luni."

Sistemul de sănătate al Universității din Michigan: "Întârzieri în dezvoltare: copilul dvs."

Academia Americană de Pediatrie: "Stresul parentalității."

Academia Americană de Pediatrie: "Aspectul fizic și creșterea: 8 până la 12 luni."

Academia Americană de Pediatrie: "Etape de dezvoltare: 12 luni."

Academia Americană de Pediatrie: "Sfaturi de siguranță în iarnă."

Părinții s-au uitat întotdeauna în grădinile și cămările lor pentru a trata bolile obișnuite ale copiilor. Astăzi, utilizarea remediilor complementare și alternative este obișnuită nu doar la adulți, ci și la copii. Fie că este vorba de un suc de prune uscate pentru a ameliora constipația sau de o baie cu fulgi de ovăz pentru a calma pielea uscată care mâncărime, remediile naturale oferă strategii ieftine pentru a atenua simptomele inconfortabile.

Dar nu toate tratamentele naturiste sunt la fel de benigne ca o lingură de piure de prune uscate. Asigurați-vă că cereți medicului copilului dumneavoastră să vă asigurați că orice folosiți este sigur.

Care sunt unele dintre cele mai bune tratamente acasă pentru micuțul tău? Unde poți apela pentru ceva sigur și eficient, precum și prietenos pentru copii? WebMD a cerut experților sfaturi despre tratamente sigure și eficiente la domiciliu pentru copilul dumneavoastră.

Decongestionați cu ceapă

O ceapă crudă, feliată, ar putea să nu fie prima ta alegere ca odorizant pentru camera bebelușului, dar poate ajuta la eliminarea congestiei atunci când juniorul este răcit.

Pur și simplu tăiați o ceapă și puneți-o pe o farfurie lângă pat sau pătuț. „Ceapa bună de modă veche este minunată pentru un zgomot înfundat”, spune medicul pediatru Lauren Feder, autorul cărții Îngrijirea copiilor și a bebelușilor naturale. „Conținutul de sulf din ceapă atrage mucusul și fluidele din organism. Dacă bebelușul tău are nasul înfundat, îl poate slăbi fără efecte secundare, cu excepția mirosului evident din cameră.”

Respirați aburul

Ușurarea nasului înfundat și a tusei bebelușului poate fi, de asemenea, la fel de aproape ca dușul.

Autor al Ghidul holistic pentru bebeluși: îngrijire alternativă pentru problemele comune de sănătate, Randall Neustaedter, OMD, LAc, spune că aburiți baia, nu dormitorul, pentru a-i decongestiona pe cei mici.

„Dacă copilul tău are nasul înfundat, mergi în baie și aburește-l. Apoi ține copilul acolo pentru o vreme. Veți obține abur mai concentrat și camera nu se udă complet. Umidificatoarele transformă totul într-o pădure tropicală.”

A continuat

Calmează febra cu lămâie

Deși febra tind să sperie părinții, acestea sunt un semn că sistemul imunitar al organismului funcționează. În timp ce febra la bebelușii cu vârsta sub 3 luni este un motiv de îngrijorare și ar trebui evaluată de un medic, cele mai multe febre nu fac altceva decât să-ți facă copilul să se simtă dezamăgit.

Pentru a elimina febra, feliați o lămâie peste un vas cu apă caldă pentru a capta uleiurile aromate ale fructelor. Folosind o cârpă de bumbac, dă-i copilului tău o „baie cu burete” cu apă caldă de lămâie. Proprietățile de răcire ale lămâii și apa de evaporare lucrează împreună în reducerea febrei, ne sfătuiește Feder.

„Asigură-te că apa nu este prea rece”, spune Feder. „Ideea aici este să nu șochezi copilul.”

Mamele care alăptează: Îi dai copilului tău gaz?

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de burtă la bebeluși este gazele. Eructarea bebelușului vă poate ajuta, dar la fel vă poate ajuta și examinarea dietei dacă alăptați.

„Prin eliminarea anumitor alimente, ați putea reduce producția de gaz la copilul dumneavoastră”, spune Neustaedter.

Cei mai răspândiți producători de gaze sunt produsele lactate, grâul, ouăle, legumele din familia varzei și fasolea.

Alți infractori care nu numai că provoacă gaze, dar pot face copilul iritabil includ: cofeina, ciocolata și condimentele. „Dacă mamele elimină aceste alimente”, explică Neustaedter, „ele pot vedea dacă acestea cauzează probleme copiilor”.

Veți ști dacă un anumit aliment îi dă gaz bebelușului, spune el, când îl reintroduci în dieta ta. Dacă este un vinovat, copilul tău va începe să țipe în câteva ore după hrănire.

Remediul bunicii: Prune Prompt Poop

Există un motiv pentru care prunele au reputația de a promova regularitatea: prunele sunt bogate în sorbitol, un tip de alcool zaharat despre care se presupune că are un efect laxativ ușor.

Dacă bebelușul tău se încordează să facă caca și scaunele sunt dure, încearcă să adaugi prune uscate în regimul tău de hrănire.

Pentru constipație, Neustaedter recomandă hidratarea și tăierea câtorva prune uscate organice. „Puneți-le cu orice mâncare solidă pe care le oferiți. Dacă hrăniți cu broccoli și mazăre, adăugați niște prune uscate. Asta face de obicei.”

Deoarece bebelușii nu au idee dacă astfel de combinații sunt apetisante, de obicei mănâncă cu plăcere, deoarece prunele sunt dulci.

A continuat

Fulgi de ovăz Calmează

Fulgii de ovăz sunt buni pentru mai mult decât un mic dejun sănătos.

Dacă bebelușul are pielea uscată și care mâncărime, încercați o baie liniștitoare cu fulgi de ovăz. Pentru a vă face propria baie cu fulgi de ovăz, măcinați fulgii de ovăz într-un blender sau într-un robot de bucătărie până când sunt pulverizate fin.