Какво да ядат на диета с високо съдържание на протеини

Какво да ядат на диета с високо съдържание на протеини

Хората, които искат да отслабнат, често решават да приемат диета с високо съдържание на протеини. Яденето на протеин помага на човек да се почувства пълноценен, което може да доведе до това да ядат по -малко калории като цяло. High-protein diets typically include large quantities of protein and only a small amount of carbohydrate.

Most people can follow a high-protein diet by eating meat, fish, dairy products, beans and legumes, eggs, and зеленчуци, които са сравнително богати на протеини, като аспержи и спанак.

Хората на тази диета често ще избират да намалят приема на въглехидрати, което може да включва ограничаване на консумацията им на високо преработени храни, хляб и други печени стоки , бонбони и бели тестени изделия и ориз.

Има някои добре известни диетични планове с високо съдържание на протеини, като диетата на Аткинс. Въпреки това, човек може да увеличи приема на протеини самостоятелно със или без да коригира приема на други хранителни групи.

В тази статия обясняваме как да ядем диета с високо протеини, храни, които да включват и изключваме и изключваме , и потенциалните неблагоприятни ефекти от приемането на тази диета.

храни, които да включват и изключват

Изборът на правилните храни при хранене на диета с високо протеини е важен за максимална ефективност.

По -долу са някои отлични възможности за избор на протеини, които биха могли да бъдат подходящи за различни диетични планове:

 • Яйца
 • По -строги разфасовки на говеждо месо
 • Пилешки гърди
 • Турция гърди
 • Фасул, като гарбанзо боб или черен боб
 • Скариди
 • Ядки и семена, като тиквени семена , фъстъци и бадеми
 • Риби, включително сьомга, камбала и хадок
 • Покълнат зърнен хляб, като хляб на езекиел
 • Суроватка или растителни протеинови шейкове
 • леща
 • Нахут
 • Орас
 • Млечни продукти, като гръцко кисело мляко, краве мляко или c Heese
 • Зеленчуците, включително брюкселско кълнове и броколи

Хората с необходимите хранителни ограничения също трябва да продължат да изключват неподходящи храни. Например, човек, който има непоносимост към лактоза, не трябва да използва млечни продукти, за да увеличи приема на протеини.

Човек обикновено също трябва да избягва следните храни като част от диетата с високо съдържание на протеини:

 • Продукти, които съдържат рафинирана захар, като бонбони, печива и газирани напитки
 • Силно преработени храни
 • Храни, които производителите предлагат като „диетични“ продукти, тъй като те често те често са съдържат прекомерни количества изкуствен подсладител

предимства

В допълнение към подпомагане на загуба на тегло, протеинът осигурява на организма някои основни ползи. Ползите от протеина включват:

 • Предоставяне на ензими, които помагат за захранване на хиляди химични реакции в цялото тяло
 • Помагане на тялото да поддържа и възстановява косата, кожата, мускулите и костите
 • Определени протеини са необходими за производството на хормони, които помагат на органите и клетките на тялото да комуникират

протеинът също осигурява аминокиселини. Има 22 аминокиселини, девет от които са от съществено значение за получаване от диетата, тъй като тялото не ги произвежда.

протеинът от животни има тенденция да съдържа всички аминокиселини, така че хората го наричат ​​a пълен протеин. За разлика от тях, много растителни протеини осигуряват само някои от аминокиселините, което означава, че хората трябва да ги комбинират с други протеинови източници, за да получат всички основни аминокиселини.

Какво казва науката?

Има много изследвания за ролята на протеина при краткосрочната загуба на тегло и натрупването на мускули. Въпреки това, дългосрочните ефекти на диетата с високо съдържание на протеини изискват допълнително проучване.

Някои проучвания предполагат, че здравословните проблеми могат потенциално да са резултат от хранене на диета с високо съдържание на протеини за продължителни периоди. Авторите на рецензионна хартия, фокусирана върху диетата с високо съдържание на протеини, предупредиха, че тя може да доведе до по-високи киселинни натоварвания за бъбреците и че хората могат да бъдат изложени на риск от здравословни състояния, които идват с ядене на големи количества животински мазнини.

В допълнение, диетите, които ограничават въглехидратите, могат да навредят на здравето на човек. Децата и тийнейджърите са изложени на особен риск от недохранване https://harmoniqhealth.com/ от ядене на недостатъчен въглехидрати.> Как да ядем високопротеинова диета

Има много възможни начини да включите повече протеини в диетата, дори за тези с други диетични ограничения.

например хората, които следват Вегетарианска или веганска диета или тези, които избягват млечните продукти, все още могат да ядат диета с високо съдържание на протеини.

Хората могат или да коригират текущата си диета, за да включат повече протеини, или да следват специфичен план за диета с високо съдържание на протеини.

Изпълнението на стъпките по-долу може да помогне на човек, когато започне диета с високо съдържание на протеини:

 • Откриване на техните индивидуални нужди на протеини, което ще зависи от телесното им тегло
 • Изготвяне на планове за хранене за седмицата
 • Намиране и използване на висококачествени протеини
 • включително поне 25–30 грама (G) протеин във всяко хранене
 • Поддържане на дневник за храна, за да проследи Количество и видове храна, които ядат
 • Ядене на добре балансирани ястия
 • Включително както растителни, така и постни животински източници на протеини в диетата

Повечето хора могат спокойно да следват диета с високо съдържание на протеини, поне за кратък период.

Докато някои проучвания показват, че високите нива на протеини могат да повлияят негативно Изпитайте всякакви неблагоприятни ефекти.

Въпреки това, клиничните доказателства предполагат, че хората с бъбречно заболяване не трябва да ядат диета с високо съдържание на протеини.

По същия начин изглежда, че хората, които са податливи на бъбреци Камъните трябва да избягват диетите с високо съдържание на протеини, особено тези, които включват много животински протеини.

Хората с други медицински състояния трябва да говорят на медицински специалист, преди да приемат диета с високо протеини.

Въпреки че краткосрочните проучвания показват, че диетите с високо съдържание на протеини могат да насърчат загубата на тегло,

Важно е да запомните, че няма изследвания, които да гледат на Дългосрочните ефекти на диетите с високо съдържание на протеини върху цялостното здраве.

Извличане

Хората, които искат да приемат диета с високо съдържание на протеини, могат да следват съществуващ диетичен план или да коригират приема на протеини сами по себе си да отговаря на техните нужди. Въпреки това, тези, които искат да увеличат приема на протеини, трябва да се стремят към всяко от храненията си да включват 25–30 g протеин.

хората трябва да се съсредоточат върху яденето на комбинация от стройни животински протеини и растителни протеини за протеини за растителни бази за протеини за растителна основа за оптимални резултати. Всеки с бъбречно заболяване не трябва да следва диета с високо съдържание на протеини.

здравен специалист или регистриран диетолог може да даде повече съвети как да започне диета с високо съдържание на протеини и как да увеличи здравословно приема на протеини.

 • Хранене / диета
 • Затлъстяване / загуба на тегло / фитнес
 • Спортна медицина / фитнес

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents